80 vuotias Pantterit juhli tyylillä

Saara LaitinenUutiset

Tunnelma Ostrobotnian Juhlatiloissa viime perjantain Gaalassa oli historiallisen arvokas ja lämminhenkinen. Juhlassa nähtiin ja kuultiin legendoja useilta vuosikymmeniltä ja juhlan merkittävyyttä korostaa se, että yksi vieraista hyppäsi Suomen koneeseen Brysselissä, kuultuaan näistä Juhlista ja tullakseen paikalle!

50- ja 60-luvuilla kansainvälistäkin mainetta niittäneessä Pantterit joukkueessa pelanneelta Risto “Fisu” Kalalta kuultiin kuinka merkittävä rooli Panttereilla on ollut suomalaisen koripallon kehityksessä halki vuosikymmenten. Historian ymmärrystä hän kehotti kasvattamaan lukemalla vastajulkaistu Pantterit Historiikki. Tilaisuuden kuvitusta olivat lehtileikkeet, legendaariset paidat ja kausijulkaisut, sekä historialliset Pantteripelitaltioinnit että nykyinen WB-Pantterit kanavan pelit. Monet juniorivuosien komeat palkintopokaalit koristivat tilaa ja niin Pantterien kuin Wartti Basketin juniorijoukkueiden palkinnot olivat tilaa koristamassa.

Risto Kala

Mukana juhlimassa oli noin 120 pantteria, warttilaista, WB-Pantterilaista ja yhteistyökumppaneita. Onnitteluterveisensä toivat Koripalloliiton puolesta Susanna Strömberg, Wartti Basketin legendaarinen valmentaja Hannu Ahonen,  Tapiolan Hongan puheenjohtaja Manne Airaksinen sekä Bryan Mertamo ja Juha Liila, Korispisteestä.

     

Manne Airaksinen, Susanna Strömberg, Bryan Mertamo ja Juha Liila sekä Risto Lignell ja Lea Hakala

Toinen koripallolegenda 80-luvun voitokkaasta joukkueesta, Risto “Ripa” Lignell haastatteli kaikkien aikojen menestyneintä koripalloilijaa PHYKin vararehtori Lea Hakalaa ja seuramme lupaavia tyttö ja poikakoripalloilijoita tiukassa tentissä, josta he kaikki selvisivät loistavasti. Riku Laanti muistutti, että Suomen Koripallon Hall of Fameen on nimetty viisi Pantteria: Risto Lignell, Esko Karhunen, Juhani Salmenkylä, Timo Suviranta ja Risto Kala.

     

Juha Silvanto, Riku Laanti, Pertti Laanti, Veli-Matti Salmenkylä ja Hannu Ahonen

Useiden valloittavien muisteluiden kautta pääsimme elämään monia historiallisia hetkiä uudelleen, ymmärsimme mitä joukkuehenki merktsee, miten jengiä ei jätetä vaikka pudotaan vaan yhdessä noustaan taas uudestaan. Näiden ajatusten siivittämänä on helppo rakentaa yhdessä Wartti Basketin kanssa Itä-Helsinkiin vahvaa koripalloseuraa, joka voi ylpeänä perustaa tulevaisuutensa historiaan, joka Suomessa etsii vertaistaan. Juhla huipentui seuran ensimmäiseen omaan videoon: IdästNousee.

Eino Pällijef, Saara Kurikka, Risto Lignell, Valtteri Heiskanen ja Silja Lappi

Kiitämme kaikkia järjestelyssä mukana olleita: Juha Silvantoa, Jussi Nymania, Ali Kupiaista, Olga Mitjajevaa ja Koripallomuseota sekä kaikkia tilaisuuteen rakkaita Pantterit ja WB muistoesineitään kuten kausijulkaisuja ja pelipaitoja lainanneita.

Ständi täynnä Pantterit ja WB rekvisiittaa, Näkymä Ostrobotnian täpötäyteen Juhlasaliin, Vesku tekniikassa ja Ali hostaamassa.

Kuvat Alarik Vihersola

Kiitos!

Matti Saraheimo ja Saara Laitinen