Lapset ja nuoret palaavat saleihin

WB-PantteritAjankohtaista, Uutiset, Wapauutiset

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Haasteet viruspandemian osalta jatkuvat ja helpostusta normaaliin arkielämään ei ole kovinkaan paljoa tiedossa.

Pientä valoa arkeen on nyt saatu Pääkaupunkiseudun lapsille ja nuorille.

Pääsemme harjoittelemaan sisätiloihin 1.2. alkaen, mutta kilpakautta emme vielä jatka helmikuussa. Kiitämme tähän asti jaksaneita valmentajia ja perheitä, sekä tietysti erityisesti junioreita aktiivisesta osallistumisesta niin etä- kuin ulkotreeneihin. Valmentajien innovatiivisuutta on ollut ilo seurata 4.1.2021 jatkuneen kauden osalta. Haastavassa tilanteessa on keskitytty oheistreeneihin, tukiharjoituksiin ja ihan vaan yhteishengen nostoon pulkkamäessä. Suoritus on 10+.

Juuri kun alkoi tuntua kovin epäoikeudenmukaisilta nämä koronakurin kohdennukset, saimme mahdollisuuden piristysruiskeeseen. Pääsemme harrastamaan sitä oikeaa korista saliin – YES!!! Ihan kaikki eivät ikävä kyllä pääse mukaan. Perheliikunta jatkaa tauolla ja aikuisilla harrastajilla sulku jatkuu ainakin vielä helmikuun. Seuran kaksi aikuisjoukkuetta, joilla on tavoitteena päästä valtakunnalliseen sarjaan joutuvat nyt kovin epäoikeudenmukaiseen tilanteeseen. Naisten ja Miesten 2-divarijoukkueille, tämä alkaa jo tuntua kohtuuttomalta. Jos viime kevät tuhosi M2D madollisuudet nousta, niin nyt ei sitten paljon paremmalta näytä. Voimia meidän naisille ja miehille, jaksetaan ja uskotaan omaan tekemiseen!!

Nyt kun aloitamme harjoitukset, on vastuullinen toiminta erityisen tärkeää. WB-Pantterit otti jo viime vuoden kesäkuusta alkaen hyvin etukenoisesti tiukat uudet toimintamuodot harjoituksien osalta. Tämän takia kovinkaan paljoa ei tarvittu viime vuonna päivittää oheistuksia ja nytkin aikaisemmat ohjeet toimivat kutakuinkin pohjana. Tarkennuksia kuitenkin on ja yleiset ohjeet onkin lähetetty kaikille MyClubin kautta. Koska joukkueissa on hieman erilaiset tarpeet ja harjoitusrakenteet, tarkemmat speksit käydään joka joukkueen kanssa läpi.

Nyt luotujen ohjeistusten ja joukkueiden vielä yksilöidympien toimintamallien taustalla pidettiin kahta seikkaa:

  1. Pyritään kaikin tavoin estämään viruksen leviämistä – ollaan vastuullisia annetusta vapaudesta treenata
  2. Varautumaan altistustilanteisiin niin, että mikäli ryhmäaltistuksia tulee, koskisivat ne mahdollisimman pientä joukkoa

Kaikissa kysymyksissä kääntykää oman valmentajan/jojon puoleen tai pienimpien harrastajien osalta Seuratoiminnan kehittäjä Riitta Mansalan puoleen ja isoihin koreihin pelaavissa Toiminnanjohtaja Mikko Pentin puoleen.

Mikäli joudumme tiukentamaan koronakuria ja palaamaan vaihtoehtoisiin harjoituksiin, muistetaan seuraava:

Koripallon harrastajilla ja muillakin nuorilla, palloilulaji tukee sosiaalista yhteisöllisyyttä, tiimihenkeä ja liikunnan tärkeää roolia kasvussa ja kehityksessä. Vaikkakin joskus olosuhteet eivät ole optimaaliset, on tärkeää, että kotona vanhemmat jaksavat tukea ja motivoida lasta mukaan myös niihin vaihtoehtoisiin treeneihin. Jos treenaaminen laitetaan kokonaan narikkaan, kroppa joutuu valtavan koville, kun pelit alkavat. Loukkaantumisalttius kasvaa ja motorisen kehityksen, lihashermotuksen arvokkaita päiviä, viikkoja ehkä kuukausia menetetään. Ja sitten ne pulkkamäet. Nyt jos koskaan pienimmistä aina teiniin ja nuoriin aikauisiin, pulkkamäkikin on koripallotreeniä. On se. Se on joukkueen yhteishengen ylläpitoa, henkisen kehittymisen hoitamista. Se on valtavan tärkeää. Siksi, kun meillä on objektiivisestikin arvioituna aivan uskomattoman ammattitaitoiset valmentajat tässä seurassa, kannetaan me kaikki muut: Seuran Hallitus, joukkuejohtajat ja vanhemmat kortemme kekoon. Pidetään nämä junnut mukana. Ei anneta kenenkään pudota.

#yhdessä

  1. Pestään kädet
  2. Odotetaan vuoroa
  3. Fiksatut ja rajatut ryhmät
  4. Tullaan terveenä ja maski päällä (ei pakollista alle 12v)

Korona-altistuksissa ja tartunnoissa, ole heti yhteydessä Seuran koronavastaavaan: Mikko Pentti, p. 040-7045656

Voimia ja jaksamista kaikille. Iloitaan tekemisestämme yhdessä, treenataan hiki otsalla ja hymy huulilla.

WB-Pantterit, Hallitus