Seuran kirjallinen KEVÄTINFOTILAISUUS 6.5.2020

WB-PantteritAjankohtaista, Uutiset, Yleinen

Hyvä WaPan jäsen,

Ensiksikin toivottavasti olette kaikki terveenä ja voitte hyvin. Toivottavasti myös vaikeina epidemia-aikoina olette pysyneet mukana toiminnassamme ja löytäneet tienne WB-Pantterit sosiaalisen viestinnän kanaville Instagramiin, Facebookiin ja Youtube kanavillemme. Näitä olemme kehittäneet muuttuneessa tilanteessa teitä varten ilostuttamaan ja liikuttamaan.

KEVÄTINFO tulee myös WB-Pantterit Youtube kanavalta heti, kun saamme nauhoitteen valmiiksi – viimeistään äitienpäiväviikonloppuna.

Elämää epidemian aikaan

Kun COVID-19 tilanne alkoi vaikuttaa toimintaamme 12.3.2020 ja koska tilanne kehittyi niin valtavan nopeasti, olen Seuran puheenjohtajana voinut seurata ylpeänä sitä, miten valmentajamme ja seuran toimihenkilöt olivat heti valmiit miettimään keinoja auttaa seuraa eli jäseniään haastavassa tilanteessa. Toiminnanjohtaja oli heti yhteydessä kaikkiin päävalmentajiin ohjeistaen jakamaan omatreeniohjeet pelaajille, seuraamaan tätä viikoittain ja miettimään ne keinot, jolla parhaiten saisi oman joukkueen etäharjoittelun toimimaan. Koska kaikilla ei ole pääsyä sosiaalisen median työkaluihin on osa valmentajista pitänyt yhteyttä mm. tekstiviestein, puheluin ja WhatsApp viestein. Mutta myös live-treenejä on pidetty zoomilla! Toteutus on vaihdellut, mutta jokainen on kuitenkin kantanut korttansa kekoon.

Vaikka valtaosa joukkueista ja valmennuksesta on toiminut täysin poikkeuksellisssa oloissa esimerkillisesti, alkoi seuraan tulla muutamista joukkueista viestiä – tästä erityiskiitos seuraan viestittäneille – ettei apuja valmentajilta oltu saatu riittävästi. Ymmärsimme, että vaikka teimme isosti ponnistuksia toiminnan muokkaamiseksi haastavassa tilanteessa, ja Toiminnanjohtajan korviin oli valmennuspuolelta tullut vain OK:ta, meillä ei ehkä sittenkään kaikkien osalta mennyt kuten toivoimme. Toiminnanjohtaja otti yhteyttä valmentajiin ja selivitti kuinka auttaa valmennusta haasteellisessa tilanteessa. Tämä kiritti Seuran digiloikkaa ja tuotimme nopeassa tahdissa tukiharjoitusmateriaalia valmentajien käyttöön. Tästä kiitosta Kenny Owusulle (M2D/Mediavastaava) ja Fysiikkavalmentajille Jussef ElOuacefille ja Anni Heinoselle. Selvittääksemme etäharjoituksen onnistumista myös jäsenistön näkökulmasta laajemmin ja joukkueiden valmennuksen tai Seuran tukimateriaalien onnistumista Juniorivalmennuspäällikkömme Markku Ranta ja Toiminnanjohtaja Mikko Pentti laativat kyselyn jäsenille. Tämä myös siksi, että voisimme saada paremmin kokonaiskuvaa ja tarvittaessa auttaa ja tukea eri joukkueita erilaisissa haasteissa. Kysely lähetettiin kaikille ennen Vappua jäsenrekisterin ja joukkuejohtajien kautta. Vastausaikaa oli vajaa viikko.

Saimme kaikkiaan 53 vastausta, lyhyessä ajassa. Lähes kaikki vastaukset kohdistuvat junioritoimintaan ja heistä 2/3 oli pelaajia 1/3 huoltajia. Poikapuoli tuntui olevan tyttöjä aktiivisempi vastaamisessa.

Kiitos kaikille vastanneille aktiivisuudestanne – saimme arvokasta tietoa onnistumisestamme ja miltä osin emme ole onnistuneet ainakaan kaikilta osin. Tämän avulla voimme miettiä miten voimme jatkossa kehittää toimintaa, myös korona-ajan jälkeen.

Erityisesti seuraavia asioita nousi vastauksista esiin:

  1. Asiat, jotka koettiin tärkeäksi etäharjoittelemisen tukemisessa:
    • Oman valmentajan yhteydenpidon tärkeys korostui, niin monivalintakysymyksissä kuin vapaissa vastauksissa.
  2. Yhteydenpidossa ja sen määrässä vastaajat jakautuivat suhteellisen selkeästi eri ääripäihin.
    • Valtaosa vastaajista (n 70 %) koki saaneensa riittävästi ohjeistusta, 10 % koki saaneensa jopa liikaa. Huolestuttavaa oli, että joka viides vastanneista ilmoitti, ettei ollut saanut mitään ohjeistusta.
  3. Ehkä tärkein tulevaisuuteen suuntaava viesti oli se, että lähes 100 % vastaajista haluaa palata pian treenaamaan yhdessä ja täysillä.
    • Osalla kuitenkin huoli oman tai läheisen terveyteen liittyen, riskiryhmään kuulumisen vuoksi.

Seura kiittää myös erinomaisista ehdotuksista toiminnan kehittämiseen liittyen koskien niin juniori- kuin aikuistoimintaa, harrastus- ja edustustoimintaa. Käymme Hallituksessa läpi kaikki ideat ajatuksella ja toteutettava idean omakseen tunnustava palkitaan kauden avajaisissa syksyllä #munseura T-paidalla J.

Lähiharjoitteluun palaaminen 18.5.2020 alkaen

Olemme nyt siirtymässä jälleen uuteen vaiheeseen epidemian hallinnassa. Toukokuussa pääsemme aloittamaan pienryhmätreenauksen ulkona ja kesäkuun alusta alkaen sisätreenit mahdollistuvat. Paluu samanlaiseen treeniaikaan kuin oli ennen epidemian asettamia rajoituksia, ei kuitenkaan ole mahdollista. Tarvitaan siis uusia toimintamalleja. Näitä malleja on epidemian aikana Seurassa rakennettu ja tähän tilanteeseen on varauduttu jo ennen Suomen Hallituksen ja Helsingin kaupungin päätöksiä avata seurojen mahdollisuuksia harrastus- ja kilpatoiminnan askelittaiseen avaamiseen.

Askeleet lähiharjoitteluun otetaan seuraavasti:

18.5. maanantaina alkavalla viikolla (vko21) aloitetaan harjoittelut ulkona ja pienryhmissä maksimissaan yhdeksän pelaajaa + valmentaja. Koko toukokuun ajan lähitreenit ovat VAIN ulkona tapahtuvaa treenausta.

1.6. maanantaina alkavalla viikolla (vko23) siirrytään hyödyntämään Herttoniemenrannan liikuntahallia eli osa lähitreeneistä siirtyvät sisätiloihin. Ryhmäkokoihin ja etäisyyksiin kiinnitetään erityistä huomiota.

Haluamme korostaa, että korona-aikana lähitreeneihin osallistuminen on jokaisen oma, henkilökohtainen/perheen päätös ja tulemme jatkamaan myös Youtube-kanavaamme, Instagram-videoita ja Whatsapp ryhmien kautta tehtävää etätreenitukea omaehtoiseen harjoitteluun.

Ensimmäisenä askeleena tullaan selvittämään joukkueittain, ketkä ovat tulossa treenaamaan lähitreeneihin. Pienemmillä eli supermikroilla, mikroilla ja mineillä, kyselyn suorittavat Mikko Pentti ja Riitta Mansala. Isommilla tämä tehdään joukkuejohdon C-A joukkueiden johdon toimesta. Kesäajan joukkueiden valmennus tapahtuu osittain uusin, poikkeuksellisin valmennustiimein.

Seuran yleinen toimintaohje lähiharjoituksissa toukokuun aikana

Toimintaan ei saa osallistua sairaana ja jo tuntemuksista jätetään lähiharjoittelu väliin.

Toimintaan ei myöskään pidä osallistua, jos vanhempi tai lapsi kokee tartuntariskin itselle tai perheelle liian suureksi.

Harjoituksissa vältämme lähikontakteja vaativaa toimintaa keskittyen fyysiseen harjoitteluun, pallon käsittelyyn vain omalla pallolla ja pidämme pienryhmän mahdollisimman samana – yksittäisessä tapahtumassa ja tapahtumasta toiseen.

* Harjoituksissa ei käytetä vaihtoliivejä. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö/valmentaja.

* Tilassa/alueella ei ole toiminnan kannalta tarpeettomia henkilöitä

* Harjoituksiin ei saavuta ennen oman vuoron alkua, eikä jäädä myöskään harjoituksen päätyttyä.

* Harjoituksiin saavutaan harjoitusasusteet päällä. Peseytymistä julkisissa tiloissa, pukuhuoneiden käyttöä vältetään ja suihkussa käyntiä kotona suositaan.

* Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa valmentajan/joukkuejohtajan toimesta.

Lisäksi ohjeeksi ja läpikäytäväksi kotona lasten kanssa tarkasti:

* Jokaisella pelaajalla on lajiharjoitteluun oma pallo, oma juomapullo ja oma pyyhe. Em. välineitä ei lainata harjoituksissa, eikä niiden ulkopuolella muille. Nyt viimeistään on oma pallo ja pullo syytä merkitä omalla nimellä!

* Harjoituksissa vältetään lähikontaktia pelaajakaverin kanssa, tämän tulee olla ymmärretty ennen osallistumista.

Harjoituksissa on paikalla desinfiointiainetta/pyyhkeitä, jotka soveltuvat ja joita voi tarvittaessa käyttää pallon ja käsien puhdistamiseen. Muutoinkin Seura muistuttaa viranomaisohjeistuksista erityisesti huolellista käsien pesusta, yskimisestä ja aivastamisesta hihaan (tai paidan sisään) sekä turvavälien (2m) säilyttämistä kaikissa tilanteissa.

Toimintaohjeistus on voimassa toistaiseksi koskien lähitreenejä ulkotiloissa. Seura ohjeistaa erikseen toiminnot 1.6. käynnistyvään tilanteeseen. Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Kauden 2019–2020 muistamiset

Päättäjäisten siirtyminen Kauden 2020–2021 Avajaisiksi

Kausi päättyi ennen aikojaan, mutta jokainen joukkue menestyi kaudella hienosti niin valtakunnallisissa kuin alueellisissa sarjoissa.

ONNITTELUT KAIKILLE PELAAJILLE JA VALMENTAJILLE! GOOD JOB!

Joka vuosi olemme muistaneet pelaajia, valmentajia ja seuratoimijoita hauskojen kauden päätösjuhlien merkeissä ja siellä huomioineet niitä, joiden suorituksissa omissa tehtävissään on ollut erityistä huomioitavaa.  Niin tänäkin vuonna, ja tällä kertaa kustakin ikäkausijoukkueesta valmentajat saivat valita kaksi pelaaja ja itse määrittää perusteet miksi juuri tämä pelaaja ansaitsee huomionosoituksen. Seuran Hallitus puolestaan on valinnut kauden 2019–2020 vuoden valmentajan ja seuratoimijan. Palkinnot luovutetaan kauden avajaisissa syyskuun alussa, kesälomien jälkeen, jos koronatilanne tämän sallii.

Kauden 2019–2020 Seuratoimija Minna Heikkilä, Pojat 2004

Minna Heikkilä on omalla jämäkällä toiminnallaan ja loistavalla kyvyllään laittaa asioita tärkeysjärjestykseen osoittanut, ettei mikään ole mahdotonta ja kärpäsestä ei missään tilanteessa pidä tehdä härkästä. Hänen oikeudentajunsa, valloittava huumorinsa ja nuoria kohtaan tekemä pyyteetön työ on vuosia vienyt eteenpäin niin P04 joukkuetta kuin laajempaakin joukkoa WaPan poikatoiminnassa. Ja jos tarvetta on ollut, ja sitähän on ollut, hän on ollut kyvykäs myös laittamaan järjestykseen niin kipuilevat vanhemmat kuin valmentajatkin. Sen hän on aina tehnyt isolla sydämellä, lämmöllä ja ymmärryksellä, mutta aivan varmasti – napakasti. Kiitos Minna työstäsi ja toivottavasti saamme pitää sinut mukana WaPan kehittämisessä vielä pitkään.

Kauden 2019–2020 Valmentaja Toni Leikas

Valmentajien valmentaja, aina positiivinen, kannustava ja pelaajistaan parhaan irti saava-valmentaja, joka valmentaa jokaista tyttöä koko sydämellään, tilanteeseen ja fiilikseen aina täysillä eläytyen. Toni toivoo aina kaikkien parasta ja antaa omalla positiivisella asenteella hienon esimerkin jokaiselle korispelaajalle. Toni luotsaa niin vanhempia tyttöjä kuin nuorempia vankalla ammattitaidolla ja iloisella mielellä, tosissaan mutta ei vakavasti. Toni on tuonut mukanaan WB-Panttereihin ripauksen rohkeutta ja itsensä ylittämisen taitoa.

Palkittavat ikäkausipelaajat

PALKITTAVAT 2019-20
A-tytöt Esimerkillinen harjoittelija Jada Lampela P04 Kehittyneimmät pelaajat Fati Spahiu
Tsemppari Auri Kosunen Rasmus Nordström
T05 MVP Nella Perko P05 Kehittyneimmät pelaajat Jooa Perkiö
Esimerkillinen harjoittelija Oona Sallmen Tefvik Celik
T06 Kehittynein pelaaja Fanni Grönberg P06 MVP Jonas Kaivos
Vuoden taistelija Emma Kivinen Kehittynyt pelaaja Nuutti Enkenberg
T07 Tsemppari Eevi Forsström P07 Kehittyneimmät pelaajat Kelvin Aidoo
Kehittynein pelaaja Sara Wallenius Oiva Laakkonen
T08 Ahkera harjoittelija Lotta Markkanen P08 Kehittyneimmät pelaajat Niki Holmqvist
Tsemppari Emmi Kankkunen Benjamin Savikko
T09 Kehittyneimmät pelaajat Aino Hermunen P09 Kehittynein pelaaja Ardis Troni
Fanny Paavola Ahkera harjoittelija Eero Cano Vääri
T10 Kehittyneimmät pelaajat Olivia Haapaniemi P10 Huimasti kehittynyt Einar Luiges
Nadiya Mahamed Tsemppari Atte Tschokkinen
T11/12 Tsemppari Olivia Berglund P11/12 Ahkera harjoittelija Ilmari Viljakangas
Kehittynein pelaaja Martta Laine Tsemppari Oskari Liewendahl
Superit Innokkaat treenaajat Noel Huff
Patrik Metsälä
Ava Driver
Joonatan Korhonen
Vuoden poikapelaaja Leo Heinonen
Vuoden tyttöpelaaja Duaa Aden
Vuoden mini-mikrot Emilia Ahola
Jayden Savikko

Skidien muistaminen

Joka vuosi muistamme myös meidän pienimpiä. Emme ole heitä nytkään unohtaneet vaan kun vielä hetken maltatte, postiluukusta tulee ihan jokaiselle Skidille kauden 2019-2020 Seuratervehdys. Innokaat skidit voivat olla yhteydessä Riitta Mansalaan tai Mikko Penttiin, miten voisi treenata kesällä, isommat skidithän ovat jo Supermikroikäisiä!

KAUSI 2020–2021

Alkavan kauden osalta valmentajissamme ei tapahdu merkittäviä muutoksia, päävalmentajat jatkavat seurassa, mutta rooleissa ja valmennustiimeissä tehdään pieniä muutoksia. Muutamat merkittävät muutokset:

Akatemian Startti ja paluu C-A junioritoimintaan Aki Tuppuraisen johdolla. Aki yhdessä C-A tyttöjen Päävalmentajan Ari Heinosen ja C-A poikien Päävalmentajan Markku Rannan kanssa muodostavat ytimen sisäiselle valmennuksen kehitystiimille, Valker-toiminnalle. Kaudella 2020–2021 painopisteenä tulee olemaan Seuran nuorten valmentajien kehittäminen. Seurassa on useita monelle jo tuttua nuorta aikuista, koripallokasvattia, joilla on halu kehittyä ja oppia työssään. Näihin laitamme alkaneella kaudella panostuksen ja heidän tukena kaikki päävalmentajat.

Nuoremmissa tytöissä 2009–2010 ikäluokassa päävalmentajaksi tulee Mikko Pentti ja Markus Sjöman jatkaa hänen parinaan. Kamal Khafif kehittää 2007–2008 syntyneissä pojissa paitsi poikia myös valmennustiimiään ottaen ryhmään mukaan 2009 syntyneet pojat samalla kun vanhemmat C-pojat pyrkivät kohti valtakunnallista ja kansainvälistä tahoa. Kaikkiin kolmeen ryhmään tulee omat vastuuvalmentajansa ja mukana jatkavat tutut kasvot.

Toiminnanjohtaja Mikko Pentti ja Seuratoiminnankehittäjä Riitta Mansala, tulevat yhdessä kehittämään junnuille polkua C-A junioreihin laadukkaasti ja iloisen yhdessä tekemisen kautta. Riitta jatkaa Skidien päävalmentajan roolissa ja Kim West ottaa vastuun Supermikroikäisten ryhmästä. C-A junioreissa fysiikkavalmennusta lähtevät viemään eteenpäin Mikko Pentin johdolla Anni Heinonen ja Jussef ElOuacef, he tulevat toimimaan aktiivisena osana kesän valmennusta.

Tarkemmat ikäkausijoukkuekohtaiset päävalmentajat ja valmennustiimit niin C-A junioreissa kuin nuoremmissa julkaistaan kesän aikana, mutta tärkein viestimme on nyt kaikille:

WaPa tehdään yhdessä ja jokainen lapsi ja nuori on meille yhtä tärkeä, jokainen valmentaja ja seuratoimija on meille tärkeä. Kiitollisena siitä, että tiimimme jatkaa ja kasvaa niin pelaajissa kuin seuratoimijoissa.

Seuran Kausimaksut 2020–2021 löytyvät https://wb-pantterit.fi/toiminta/

Mikäli lapsesi ei osallistu kesätreeneihin koko kesänä, olethan tästä yhteydessä: mikko.pentti@wb-pantterit.fi Seura hyvittää tällaisessa tilanteessa normaalikäytäntöjensä mukaan 50€ kausimaksusta.

 

Yhdessä olemme me  #WaPa #munseura

Mikko Pentti, Toiminnanjohtaja                       Saara Laitinen, Puheenjohtaja

 

 

 

 

Päivitetty 8.5.2020