Missio

Turvallinen tulevaisuus ja hyvä kasvuympäristö nuorille.

Visio

WB-Pantterit – näkyvä ja aktiivinen osa Itä-Helsinkiä. tyhjä rivi

In English


Itä-Helsingin koripalloseurat WarttiBasket ja Pantterit yhdistivät toimintansa vuoden 2016-2017 aikana, jolloin yhdistyksen sekä junioirijoukkueiden nimeksi tuli WB-Pantterit eli WaPa!

Pantterit on vuonna 1938 nimellä Kiri-Veikot perustettu helsinkiläinen koripalloseura. Sen käytti ennen vuotta 1953 myös nimeä HOK-Veikot. Seura on Suomen vanhin koripalloilun erikoisseura. Kaudella 1976–1977 joukkue yhdistyi Helsingin Kisa-Tovereidenedustusjoukkueen kanssa muodostaen Super-Pantterit nimisen joukkueen. Joukkue sai toisen vapaaksi jääneen SM-sarjan paikan, kun HKT:n luopumisen lisäksi myös mestaruuden voittanut Playboys fuusioitui Tapion Hongan kanssa. Ilman muutoksia Pantterit olisi ollut kauden 1975-1976 toinen putoaja.

Seura on pelannut useita kausia sekä miesten että naisten pääsarjatasolla, ja se on voittanut miehissä 14 ja naisissa 5 Suomen-mestaruutta. Edelleenkin SM mestarimiehet tavoittelevat Pantteripatsasta, siitä olemme täällä idässä kaikki ylpeitä.

Junioritoiminnan Pantterit aloittivat idässä vahvasti kun NKL-Pantterit syntyi. Pääasiassa Itä-Helsingissä toiminut Nuorten Koripalloliiga (NKL) ja perinteikäs mestaruussarjaseura Pantterit yhdistyivät vuonna 1985 ja kasvattivat monia SM mestarijoukkueita junioreissa aina 2010 luvulle asti. Tärkeästä työstään NKL-Pantterit voittivat Koripalloliiton jakaman arvostetun seurapalkinnon eli Kultaisen Korin useana vuonna peräkkäin alkaen 1989.

Pantterit juhlivat 2018 80-vuotista juhlavuottaan!

Wartti ry on yli viidenkymmenen vuoden ajan ollut yksi Itä-Helsingin laadukkaimmista urheiluseuroista, lajeinaan lähinnä kori- ja lentopallo.

Wartin perusti vuonna 1961 rehtori Aatto Tanninen, jonka unelma oli rakentaa koulu ja perustaa urheiluseura. Koulun joukkueena toimintansa aloittanut Wartti kasvoi vähitellen merkittäväksi itähelsinkiläiseksi koripalloseuraksi, joka saavutti menestystä 1960- ja 1970-lukujen taitteessa lentopallon saralla kolmen naisten Suomen mestaruuden merkeissä.

Perinteisesti Wartti on tarjonnut kaikille pelaajilleen mahdollisuuden pelata omaa pelitasoaan vastaavalla sarjatasolla junioreista aina ikämiehiin ja -naisiin saakka. Wartin junioreiden menestys viime vuosina on ollut merkittävä erityisesti poikapuolella, mikä seurasi tyttöpuolen aiempaa vahvaa menestystä valtakunnallisissa karkeloissa.

Kehitämme toimintaamme jatkuvasti. Kaikki jotka ymmärtävät koripallon perustajan tohtori Naismithin ja suomalaisen koripallon oppi-isän Robert Petersenin perusajatukset nuorisotoiminnan ja lasten liikuttamisen ensisijaisuudesta ovat tervetulleita luomaan kanssamme turvallisempaa tulevaisuutta ja parempaa kasvuympäristöä lapsille ja nuorille.

Olemme saaneet Opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratukea toimintaamme.


Junioritoiminta


Seura toivottaa kaikki uudet juniorit mukaan toimintaansa. Seurassa saa kokeilla harjoittelemista ensin ja päättää sitten jatko-osallistumisesta – kokeilu on ilmaista. Aktiivisesti seura toimii koko Itä-Helsingin alueella mm. Herttoniemessä, Laajasalossa, Kontulassa ja Vuosaaressa. Jokaisella alueelle seura tarjoaa ”lähellä kotia” treenejä vähintään kerran viikossa ja lisäksi eri alueiden ryhmille yhteisiä harjoituksia Itä-Helsingin alueella.

WB-Panttereissa on koko vuoden toimintaa junioriessa 7-18v ja toiminta on sisällytetty maksuun kaikkineen. Kuluva kautemme on alkanut 1.5.2021 ja päättyy 30.4.2022.

Kaudesta on erotettavissa kaksi eri treeniperiodia: kesätreenaus (1.5.-18.8.) ja kilpa (19.8.-30.4.)

Lisäksi aivan pienemille seura järjestää toimintaa 1.9-30.4 välisenä aikana SKIDI (5-6 vuotiaat) ja Perhekoripallo (3-4 vuotiaat).

Positiivisuus

Kannustava ja turvallinen ilmapiiri koko elämän kestävän liikunnan perustaksi.

Rehellisyys

Rehellinen ja puhdas urheilu tuottaa aitoja onnistumisia.

Kunnioitus

Kunnioitamme toistemme vakaumuksia ja huomioimme toiminnassamme erilaiset lähtökohdat – jokaisen omasta lähtötasosta yhtäläisesti ylöspäin.

Vastuunotto

Tuemme nuoria oman elämän vastuunottamisesta kokonaisvaltaisesti.