Kauden 2017-18 palkitut WB-Pantterit

Tuomas LehteinenUutiset, Wapauutiset, Yleinen

Jälleen kerran WB-Pantterit palkitsivat vuotuisissa kaudenpäättäjäisissä  5.-6.5.2018 treenivuoden 2017-18 ansioituneimmat pelaajat, valmentajat ja muut seuravaikuttajat. Päättäjäisissä palkintokategoriat jakautuvat seuraavasti ja palkintoja näissä jaettiin seuraaville ansioituneille:

VUODEN VALMENTAJA

Haluamme kunnioittaa legendaarista koripalloilijaa ja valmentajaa Kari Liimoa, nimeämällä WB-Pantterien Vuoden Valmentaja kiertopokaalin “Kari Liimo Pokaaliksi”. Kari on myös tehnyt näkymätöntä työtä WB-Pantterien taustalla haluten viedä Itä-Helsingin koripalloa eteenpäin. Hänen sydäntään lähellä on mahdollistaa mahdollisimman monelle juniorille polku koripalloilijana. Iso pokaali kiertää joka vuosi valmentajalta toiselle pitkälle tulevaan ja kantaa Kari Liimon nimeä.

Tänä vuonna vuoden Valmentaja palkinnon sai Aki Tuppurainen. “Valmentaja, joka sitoutuu jokaiseen pelaajaan yksilönä ja vaatii itseltään valmentajana kaikkein eniten. Aki kuuntelee niin pelaajia kuin valmentajakollegojaan haluten aina haastaa itsensä valmentajana kehittymään yhä paremmaksi. Näin Aki omalla toiminnallaan on malli, joka näyttää tietä eteenpäin. Akin vahvuus on kaiken edellä kuvatun lisäksi tehdä työtä pitkäjänteisesti, järjestyksessä ja harkiten. Hän ei myöskään unohda sitä tärkeintä – ihmislapsen kasvattamista tasapainoiseksi  ja hyvin käyttäytyväksi aikuiseksi.”

 

VUODEN SEURATOIMIJA

Vuoden seuratoimijaksi valittiin Mirva Lehteinen: Mirva on uskomaton venyjä. Hän on toiminut kahden ison joukkueen johtajana jo pitkään, tehnyt valtavasti pyyteettömiä tunteja seuran varustehankintojen eteen kilpa-asuista hyppynaruihin. Ja kuka pelastaa buffan? Mirva. Ja tulee tämä huomionosoitus pikkuisen myös Tuomakselle.  Lehteisen pariskunta tekee valtavaa taustatyötä seuran näkyvyydelle: Mirva tekstiilit, buffat, sponsorit. Tuomas some, musiikit, ja ilman Tuomasta eivät nettisivutkaan lopulta olisi valmistuneet. Kiitos Lehteiset!

 

VUODEN PELAAJAT 2017-18

Vuoden poikapelaaja : Eino Pällijeff

Vuoden poikapelaaja on jo raivannut tiensä ikäluokkansa susijengin rinkiin ja kehitys pelaajana on tapahtunut suurin loikkauksin. Tyylikäs pelaaja kentällä ja kentän ulkopuolella. Tällä kaudella näyttänyt tasonsa myös pari vuotta vanhempien, eli B- poikien sarjassa.

Vuoden tyttöpelaaja: Saara Kurikka

Vuoden tyttöpelaajan pystin saa tyttö, joka aikoinaan tuli harjoituksiin uteliaana ja iloisena, Hänen uteliaisuutensa ja ilonsa jatkuu edelleen. Tämä näkyy päivittäisessä työskentelyssä niin fysiikka- kuin lajiharjoittelussa. Koripallo on vienyt hänet jo Amerikkaan pelaamaan ja tutustumaan paikalliseen kulttuuriin. Hän on asettanut tavoitteensa jo pidemmälle ja me valmentajat uskomme näkevämme hänet nuorten maajoukkueringissä ja jopa maajoukkueessa.  Hän on kehittynyt joukkueen tärkeäksi tukipilariksi omassa sekä vuotta vanhemmassa ikäluokassa, uteliaisuus jatkukoon edelleen.

VUODEN TYTTÖPELAAJAT 2017-18

Tytöt ´09/10 MVP: Typy Silkosuo

09- tytöt sai oman joukkueen 2018- keväälle. Tämä pelaaja nousi keskittymisen ja taitotason osalta selkeästi esiin. Treeneissä pelaaja keskittyy tekemään itsestään paremman ja tehty työ näkyy jo nyt vaikka peliuraa on takana vasta muutama vuosi. Peleissä tämä pelaaja nousi vastuunkantajaksi; teki pisteitä ja ruokki muita joukkuetovereitaan tarvittaessa. Tällä pelaajalla on luontainen pelikäsitys joka näkyy jokaisessa tilanteessa.

Tytöt ´09/10, Tsemppari: Nanna Holmqvist

Tämä pelaaja on kasvanut kaudella 2017-2018 aivan huikeasti. Syynä on hieno keskittyminen harjoituksissa. Välillä pelaaja on niin keskittynyt että valmentajan on vaikea sanoa onko pelaaja omissa maailmoissaan vai miettiikö hän juuri sillä hetkellä tehtävän liikkeen jokaista yksityiskohtaa. Pelitilanteissa tämä pelaaja on täysillä mukana ja pienestä koostaan huolimatta on vaikea pideltävä. Pallo on alkanut pysyä näpeissä ja kiistapalloissa tätä tyttöä on vaikea voittaa. Treeneissä ja peleissä hän oma aurinkoinen itsensä ja muistaa kunnioittaa kaikkia, niin kanssapelaajia, vastustajia kuin valmentajia.

Tytöt ´08, MVP: Saimi Sjöberg

Tämä pelaaja kantoi omalla tinkimättömällä yrityksellään joukkuetta peleissä läpi kauden. Taitotaso kasvoi edellisen kauden aikana, mutta tällä kaudella pelaaja sai taitotason näkymään kentällä selkeästi. Rohkeus näkyi niin katsomoon kuin vastustajallekin. Useamman pelin jälkeen tuli vastustajan valmentaja kysymään että kuka tuo pelaaja on, pelaapa muuten aika hienosti. Hyvä esimerkki pelaajan halusta pelata oli kun hän pelasi murtuneella sormella vuotta vanhempien pelissä ja teki useamman pisteen. Vasta myöhemmin hän tuli kertomaan valmentajalle että “saisko vähän teippiä, sormeen vähän koskee”.

Tytöt ´08 , Tsemppari: Anette Mäkinen

Tämä pelaaja oli tärkeä palanen joukkueessa koko kaudella. Pelaajan keskittyminen on ensiluokkaista treeneissä, hän tekee sitä mitä valmentaja pyytää. Kehittyminen on ollut tasaista ja se näkyi myös peleissä. Peleissä pelaaja menee joka tilanteeseen ja pelaa aina loppuun asti. Maltti ja näkemys on aina mukana; toisaalta kori tehdään silloin kun paikka on.

Tytöt ´07 Tsemppari: Pihla Enäjärvi

Kehittyneimpänä pelaajana T07 ikäluokasta palkitaan tyttö, joka on aina käynyt harjoituksissa aktiivisesti. Tällä kaudella asenne, keskittyminen ja tekemisen laatu siellä on parantunut huomattavasti. Niinpä myös otteet pelikentillä ovat ottaneet isoja harppauksia eteenpäin ja tämän myötä tämä pelaaja lunasti paikkansa kivikovassa aluefinaaliryhmässämme. Erinomainen korintekijä, jonka seuraavat kehityskohdat löytyvät puolustuspäästä. Palkittava on iloinen ja puhelias tyttö, jonka huimaa kehitystä valmennus on ilolla saanut seurata. 

 

Tytöt ´06 MPV: Anni Forsström

Tyttö joka omaa vahvat nopeat jalat ja tinkimättömän asenteen, hän ei väistä eikä siten pelkää ottaa puolustaessaan kontaktia, hän hymyilee myös paljon. Tyttö omaa hyvän pelinjohtamisen taidon, erinomaisen kehonhallinnan sekä teknisen taiton. Hän johtaa peliä myös vuotta vanhemman ikäluokan joukkueessa.

Tytöt ´06  Tsemppari: Fanni Grönberg

Tyttö joka hymyilee harjoituksissa ja peleissä (valmentajat tosin haluaisivat peleissä tuimempaa ilmettä, jotta vastustajat pelkäisivät), hän on kehittynyt kaudella hyvin ja odotus on että kehitys tulevaisuudessa  edistyy vielä suuremmilla loikilla kuin tähän mennessä. Hän yllättää valmentajat peleissä huimilla suorituksilla ja näitä suorituksia tulemme näkemään vielä lisää kunhan lihasvoimaharjoittelu tuo tulosta.

Tytöt ´05  MPV: Nella Perko

05-tyttöjen MVP palkinto menee pelaajalle, joka on ennen kaikkea loistava harjoittelija, jonka jokainen valmentaja tarvitsee joukkueeseensa. Keskittyminen treeneissä on poikkeuksetta virheetöntä ja suoritukset tehokkaita. Tästä johtuen pelaaja on kehittynyt joukkueen tarkimmaksi heittäjäksi, erinomaiseksi pallonkäsittelijäksi ja loistavaksi puolustajaksi. Heittotaito on sitä luokkaa, ettei tämän tytön lyöminen heittokisassa taida onnistua enää valmennusportaaltakaan. Niinpä tyttö oli aluefinaaleissa joukkueemme kovin pistelinko molemmissa otteluissa ja tapansa mukaan sai tehtäväkseen pysäyttää vastustajan avainpelaajia puolustuspäässä. Erinomaista työtä tällä kaudella, jatkahan samalla linjalla seuraavana vuonna.

Tytöt ´05  Tsemppari: Annika Vanninen

Kuluneen kauden tsemppari ja samalla kehittynein pelaaja palkinto menee tytölle, jonka taistelutahto, peloton asenne ja peräänantamattomuus ovat omaa luokkaansa. Tämä iloinen ja sosiaalinen ilopilleri sytyttää esimerkillään koko joukkueen taistelemaan ja on siten auttanut kääntämään monia tiukkoja matseja voitoiksi. Tällä kaudella uudeksi aseeksi on kehittynyt kaukoheittotaito, joka yhdessä luontaisen nopeuden kanssa tuottaa hankaluuksia vastustajan puolustukselle.

B-tytöt 02/03 1D MPV: Nerea Onyango

Tällä kaudella Nereasta on kehkeytynyt oikea tähti. Hän on kehittynyt taidollisesti korin alla ja ulkopelaamisessa. Hän harjoittelee ahkerasti jokaisessa treenissä, minkä seuraksena hänestä on kehittymässä vaarallinen uhka avoimella kentällä saattaen loppuun erilaisia vaihtoehtoja. Hänen blokkaustaitonsa on auttanut koko joukkuetta saavuttamaan finaalipaikka 1. divisioonassa. Hänellä on kyky kehittyä kärkipelaajaksi ja edetä niin halutessaan esimerkiksi USA:han koripallopelaajaksi Collegeen ja siitä eteenpäinkin.

B-tytöt 03/04 3D MPV: Nelli Mansala

Joukkueen uusin tulokas, joka hyppäsi heti peliin taistellen vimmatusti ensimmäisistä harjoitusminuuteista alkaen. Hän on jokaisessa harjoituksessa täysin fokusoitunut ja hänen taistelutahtonsa siirtyy harjoituskentiltä peleihin. Nellistä voi kehittyä erinomainen koripalloilija jos hän vain jaksaa pitää yllä tätä erinomaista intensiteettiä niin harjoituksissa kuin peleissä.

B-tytöt 02/03 1D Tsemppari: Elsa Lepistö

Hän on yksi nuorimmista pelaajistamme ja jatkuvasti äärimmäisen fokusoitunut ja kärsivällinen. Valmentajana olen tyytyväinen, että hän päätti ottaa haasteen vastaan ja pelasi vanhimpien B-tyttöjen kanssa 1D joukkueessa kehittäen näin taitojaan. Elsalla on kaikki mahdollisuudet kehittyä naiseksi top tiimeihin pelaajaksi, mikä ei kuitenkaan tule olemaan helppo matka pienelle pelaajalle, mutta se ei pelottane Elsaa!

B-tytöt 03/04 3D Tsemppari: Era Rexhepi

Era myös on uusimpia tulokkaita B-tyttötiimissä, mutta on tuonut mukanaan hyvän tasonnoston harjoitusintensiteettiin treenehin ja peleihin. Voimme vain toivoa, että hän jatkaa kovaa työtä ja kehittyy isoon rooliin tässä joukkueessa.

 

VUODEN POIKAPELAAJAT 2017-18

Pojat ´10 MVP: Jayden Savikko

Vaudikas, tehokas ja taitava ikiliikkuja.

Pojat ´10 Tsemppari: Casper Orellana

Ahkera harjoittelija, joka taistelee joka pallosta.

Pojat ´09 MVP: Oliver Salminen

Vahva ja taitava pelaaja, joka osaa korinteon taidon.

Pojat ´09 Tsemppari: Markus Tyni

Erittäin tunnollinen harjoittelija ja esimerkillinen joukkuepelaaja

Pojat ´08 MVP: Elias Lind

Tämä pelaaja on tehnyt arvokasta työtä kentällä, mutta ennen kaikkea harjoituksissa. Hän Kantaa vastuuta, nostattaa joukkuehenkeä ja rohkaisee muita parempiin suorituksiin.

Pojat ´08 Tsemppari: Kaarle Häikiö

Taistelija, joka tuo mieleen sanat periksi antamaton, motivoitunut ja voitonnälkäinen. Hän osoitti tasaista kehitystä syksystä saakka ja nousi 2- divaripelien kautta osaksi 1- divisioonan aluefinaalijoukkuetta.

Pojat ´07 MVP: Jerry Vilenius

Vahva energia, taitava poika, energia ja fokus ovat kohdallaan. Täydet mahdollisuudet kasvaa todelliseksi MVP pelaajaksi joukkueelle. Lupaava kaveri.

Pojat ´07 Tsemppari: Kelvin Aidoo

Treenaa kovaa, aina harjoituksissa ja väläyttänyt nyt kykyjään myös peleissä. Tekee korista isolla sydämellä. 

Pojat ´06 MVP: Joonas Kaivos

Hieno poika, jolla on paljon taistelutahtoa ja kykyä. Jonaksella on halutessaan loistava tulevaisuus koriksessa. Pelaamisen taito edellä ikäistään.

Pojat ´06 Tsemppari: Pietari Lepistö

Poikkeuksellisen fokusoitunut ja energinen poika. Pietari on valmis taistelemaan jokaisesta levypallosta isompiaan vastaan pelottomasti. Pietari on valmis sukeltamaan pallon perään ja kyvykäs pelaamaan mitä paikkaa tahansa kentällä. Valmentajalle unelmavalmennettava.

Pojat ´05 MVP: Verneri Ukkonen

Verneri on pelannut jo vuosia isompia ja vanhempia vastaan ilman pelon häivää. Lyhyet hihat suosittuja sillä kuuma ranne polttaa hihoja.

Pojat ´05 Tsemppari: Jooa Perkiö

Jooa on kuluneen vuoden aikana opetellut urheilijan elämää ja lajitaitoja esimerkillisesti MYÖS peleissä.

Pojat ´04 MVP: Eino Pällijeff

Tämä poika katsoo NBA donkit ja kokeilee niitä itsekin miesten koreihin. Nuorimies osaa näyttää kuinka lennetään ja tehdään kolmosia. Lisäksi herra on 16v II maajoukkuemiehityksessä.

Pojat ´04 Tsemppari: Oskari Inkeroinen

Oskari on urheilullinen nuorimies, joka epäili alussa ettei osaa heittää kolmosia. Oskarin urheilullisuus on tehnyt valmetajille työn helpoksi rohkaista kokeilemaan taitojaan.

B-pojat:

B pojissa tapahtui jotain mitä jokainen valmentaja tahtoisi nähdä, se miten pelaajat kasvoivat henkilökohtaisella tasolla ja ryhmänä kauden aikana. Oli huikeaa ja se jos mikä tekee palkitsemisesta vaikeaa. B poikien palkinnot menevät kumpikin pelaajille jotka mielestäni haluavat kehittyä koripalloilijana, kuuntelemalla ja ohjaamalla kavereita tekemään asioita oikein. Motto “Älä luule, vaan tiedä”, sopii näihin pelaajiin hyvin. No joskus menee huumorin puolelle mutta se vain rikastaa tekemistä.

Ensimmäinen palkittu ´02 syntynyt Jethro Kiminki on osittanut omaavansa kyvyn joka harvoilla on nopeus ja reaktiokyky joka vie varmasti miestä eteenpäin niin pitkälle kun hän haluaa. Yritin muistella onko hän ollut koskaan pois harjoituksista ja enpä usko. Tämä korostaa halua tulla yhdeksi parhaista pelaajista.

Toinen palkittu on pelaaja, jolta löytyy ehkä vieläkin kovempi halu harjoitteluun ja taisteluun joka pallosta. Hän antaa aina joukkueelleen valtavasti energiaa. Tom Chydenius (´03) on taistelija  ja siksi palkinto kuuluu hänelle. Chyde on esimerkillinen pelaaja joka yrittää noudattaa valmentajan ohjeita niin pitkälle kuin vain pystyy, monesti jopa yllätti valmentajat. Halu ja kova harjoittelu on kasvattanut Chydestä ja Jethrosta yhdet monista WaPan tulevaisuuden pelaajista. Harjoittelu ratkaisee….

A-Pojat MVP: Daniel Siirama

Joukkueen selkäranka. Puolustaa, ottaa levypalloja ja takoo pisteitä. Harjoituksissa asettaa tempon korkealle.

A-pojat Tsemppari: Emil Jaatinen

Tämä pelaaja tulee täysillä joka tilanteeseen niin peleissä kuin harjoituksissa. Tekee hurjasti likaista työtä ja pesee päälle pyykinkin tarvittaessa.

Paljon onnea kaikille voittajille, sekä tietenkin hienoa nähdä taas Herttoniemenrannan liikuntahalli täynnä innokkaita, iloisia ja taitavia WB-Panttereita! IDÄST NOUSEE !