Pikkusudet treenikonsepti – heittämällä sisään!

Saara LaitinenAjankohtaista, Uutiset, Wapauutiset, Yleinen

WB-Panttereissa eli WaPa:ssa halutaan panostaa alueen junioreihin vahvasti ja ammattitaitoisesti.

Esittelemme syyskauden aikana toimintamme eri osa-alueita. Aloitamme esittelyn konseptista, joka on perinteisen seuratoiminnan uusinta uutta. Tässä toiminnassa yhdistyy koulujen kanssa tehtävä yhteistyö, iltapäiviin sijoittuva harrastustoiminta ja seuratoiminta tavalla, jota emme ole tehneet aiemmin: Pikkusudet -konsepti.

Pikkusudet

Pikkusudet konseptissamme yhdistetään koulujen iltapäiväkerhotoiminta ja perinteinen seurassa harrastaminen. Toiminnan kehittäminen alkoi pandemian kanssa kilpaa ja nyt se saadaan vihdoin täyteen potentiaaliinsa. Koulujen iltapäivissä on sama laatu, samat seuran valmentajat ja ekstrana vieläpä maajoukkueen entinen kapteeni Shawn Huff suojelijana. Nyt on siis historiallinen hetki tulla mukaan koripalloon Itä-Helsingissä.

Harrastaminen on haastavaa pääkaupunkiseudulla. Se on sitä perheille, lapsille ja seuroille, jotka sitä pyörittävät. Lajista riippumatta.

Mitä haasteita tarkoitamme? Mitkä ovat tämän päivän polttavimmat lasten harrastamisen haasteet Itä-Helsingissä?

Haasteet kiteytyvät kahteen asiaan: Valinnan vaikeus ja raha.

Me WaPa:ssa ymmärrämme mistä haasteissa on kyse. Me ymmärrämme sen tuskaksi äityvän tunteen vanhemmilla, kun mietitään mikä olisi se oman lapsen harrastus ja myös lapsen ja nuoren pohdinnan, kun ei tiedä mitä ja mistä sen oman jutun löytää. Ikuinen haaste valinnan vaikeudesta on aidosti todellinen. Tarjontaa pääkaupunkiseudulla on ja kun halua olisi kokeilla ajallisesti vähän pidempään kuin vain muutaman kerran, niin haaste on valmis. Jokainen seura tarjoaa pääsääntöisesti vain yhtä lajia ja useamman lajin harrastaminen on lähes mahdotonta. Viimeistään vastaan tulee raha. Ei voida olettaa, että kausimaksuja pystyy maksamaan moneen seuraan. Toki täysiä treenejä ei voi vetää joka lajissa ajallisestikaan. Silti tiedämme, että tutkimustieto kertoo monipuolisen harrastamisen hyödyistä. Mitä monipuolisemmin nuorena harrastaa liikuntaa sen paremmin se tukee urheilijana kehittymistä. Tähän WB-Panttereilla on jo useita lääkkeitä, ja niistä kerromme seuraavissa artikkelisarjan osissa.

Pikkusudet konsepti tarjoaa laatua kustannustehokkaasti

Kun Helsingin Kaupunki aloitti HASSU hankkeen eli oman muotonsa Harrastuksen Suomen mallista, halusimme heti miettiä, kuinka tästä hankkeesta saadaan aidosti yhtä tasokasta toimintaa kuin on ammattitaitoisten valmentajien johdolla valmennettavat treenit seurassa. Lähdimme kehittämään mallia, jossa lapset voivat harrastaa yhden kerran viikossa HASSU, EasySport tai koulun omassa koripallokerhossa ilmaiseksi ja ottaa yhden maksullisen lisätreenin seurassa ilta-aikaan. Näin syntyi Pikkusudet toiminta. Tarjoamme kustannuksiltaan kohtuullista harjoittelua lähellä kotia/ omassa koulussa rasittamatta iltoja ja silti lajin kannalta ikäkauteen nähden riittävästi. Koripalloliiton Pikkusudet brändi saatiin käyttöön ja keskustelut Koripalloliiton kanssa tehtävästä yhteistyöstä alkoivat 2019.  Keskustelimme silloisen maajoukkuekapteenin Shawn Huffin kanssa voisiko hän lähteä mukaan tukemaan toimintaa ja iloksemme hän suostui. Hänellä oli sama ymmärrys tilanteesta Itä-Helsingissä, jossa hän myös itse asuu.

Pandemian jälkeen edelleen Pikkusudet matka jatkuu eteenpäin

Kauden 2019-2020 alussa suunnittelimme innolla koulujen välisiä Pikkusudet tapahtumia syksylle 2019 ja keväälle 2020. Näistä vain syksyn ensimmäinen turnaustapahtuma saatiin pidettyä. Suomi sulkeutui keväällä 2020 ja alkoi nuorten kannalta piinaavat kaksi vuotta pandemiaa. Olimme tuntemattoman edessä ja lasten liikunta oli haastavaa. Ryhmien sekoittamiseen oli ehdoton EI ja ryhmien kokoa tuli pienentää, piti keksiä virtuaalitreenaamisen tapoja ja hankkia valmentajia lisää. Samaan aikaan kustannukset tuli pitää kurissa.

Emme luopuneet Pikkusudet konseptista. Emme luopuneet lupauksesta luoda aidosti toimiva HASSU hanke, jossa laatu ja kustannukset kohtaavat perheitä tukevalla tavalla. Olemme takaisin yhä vahvempana. Meillä on ammattitaitoiset valmentajat vetämässä iltapäiväkerhoja. Osa lapsista harrastaa vain koulun kerhossa osa ottaa tarjoamamme maksullisen lisätreenin seurassa, mutta KAIKKI ovat samanarvoisia. Kaikki lapset saavat yhtä hyvät lähtökohdat oppia lajia.

Ja mikä parasta, kapteeni Huff on mukana. Huff itse osoittaa laadun takuun, sillä hän toimii Pikkusudet valmentajana seurassamme. Hän käy vetämässä iltapäivä treenejä yhdessä vakituisen valmentajan kanssa aina kun aikataulu antaa myöden. Näin Huff auttaa kehittämään konseptia edelleen eteenpäin. Syksyllä 2022 hän toi meille myös hälyttävää viestiä siitä, että osassa Helsingin kouluista olisi oppilaiden keskuudessa herännyt keskustelua, etteivät HASSU kerhot ole ”oikeaa” urheilua. HASSU iltapäivät eivät olisi ”oikeita” lajiharjoituksia. Juuri tätä aavistelimme Seurassa jo alkumetreillä tapahtuvaksi ja juuri siksi me etupainotteisesti halusimme olla aktiivisia ja kehittää tätä omaa sovellustamme HASSU:sta. Halusimme tukea tätä hienoa aloitetta, Harrastamisen Suomen mallia ja sen henkeä: tarjota jokaiselle lapselle aidosti tie harrastamiseen.

Kiitos Shawn Huff ja kiitos Koripalloliitto sekä Helsingin Kaupunki, että viette tätä eteenpäin. Nykytilanteessa, inflaation ollessa korkea perheiden haasteet arjessa vain lisääntyvät. Tarvitaan lisää rohkeita tekoja lasten ja nuorten puolesta.

Donkkaa siis mukaan WB-Pantterien laadukkaaseen valmennukseen.

YYY-KAA-KOO WAPA! #munseura #idästnousee ja #PIKKUSUDET

Lisää tietoa konseptistamme ja kouluista, jotka ovat osana Pikkusudet -konseptia saat:

https://wb-pantterit.fi/pikkususi-koriskerho-7-10v/

tai laittamalla postia:

toimisto@wb-pantterit.fi

riitta.mansala@wb-pantterit.fi

daniel.vita@wb-pantterit.fi